Antalya Pedagog, Çocuk Psikoloğu ve Psikolojik Danışman Desteği
Antalya Pedagog – Çocuk Psikoloğu – Psikolojik Danışman Desteği için Optimum Psikoloji olarak 3 şubemizle hizmetinizdeyiz. Çocuk ve Ergenlere Yönelik Psikolojik Danışma ve Psikolojik Destek Hizmetleri.
Çocuğunuz için çocuk psikoloğu veya pedagog ararken, EMDR Terapisi, Oyun Terapisi ve Dikkat Terapisi Eğitimleri Olan kişilerden destek almanızı öneririz.
Çocuk ve ergenlerle çalışmakta olan psikolog, psikolojik danışman ve pedagog kadromuzla yanınızdayız. Dikkat eksikliği, korkular, beslenme sorunları, alt ıslatma, tırnak yeme, iletişim kurmama, hiperaktivite, kardeş kıskançlığı, ekran bağımlılığı vb. tüm çocukluk ve gençlik dönemi sorunları.
Tüm seanslarımız yüz yüze yapılabileceği gibi online olarak; görüntülü konuşma ya da sadece telefonla konuşma şeklinde de yapılabilmektedir.
Antalya Pedagog - Çocuk Psikoloğu - Oyun Terapisi - Çocuklarla EMDR Terapisi alanlarında destek alabileceğiniz uzman kadromuzun özgeçmişlerini ve kendileri hakkında yazılmış danışan yorum ve tavsiyelerini aşağıda bulabilirsiniz.
PSİKOLOJİK DANIŞMAN - PEDAGOG BERNA ÖZTÜRK
ÖZGEÇMİŞİ
Berna ÖZTÜRK
Psikolojik Danışman – Pedagog
Psikolojik Danışman Berna Öztürk, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra kliniklerde ve farklı kurumlarda aktif olarak danışanlarla çalışmaya başlamış; mesleki yolculuğunu sahada edindiği deneyimlerle istikrarlı biçimde sürdürmüştür.
Terapi çalışmalarında Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve psikodinamik yaklaşımı danışanın ihtiyacına göre birlikte kullanmakta; terapi sürecini kişiye özel olarak yapılandırmayı önemsemektedir. Çalışmalarında danışanla güvene dayalı bir terapötik ilişki kurmayı, süreci kişiye özel yapılandırmayı ve kalıcı ilerlemeyi desteklemeyi öncelik olarak görmektedir.
Mezuniyet sonrasında klinik, hem yüz yüze hem de online (çevrim içi) ortamda çok sayıda danışanla bireysel terapi süreçleri yürütmüştür. Farklı yaş grupları ve ihtiyaç alanlarıyla çalışması, danışanların duygusal, bilişsel ve ilişkisel süreçlerini bütüncül bir bakış açısıyla ele almasına olanak sağlamıştır.
Hâlen Optimum Psikoloji bünyesinde çalışmalarını sürdüren Berna Öztürk; çocuk, ergen, yetişkin, çift ve ailelere yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Etik ilkelere bağlı, güvenli ve yapılandırılmış bir terapi ortamı oluşturmayı önemseyen Öztürk, mesleki gelişimini sürekli kılarak danışanlarına nitelikli ve destekleyici bir psikolojik danışmanlık süreci sunmayı amaçlamaktadır.
Optimum Psikoloji Antalya Şubesinde danışanlarına hem yüz yüze hem de online (çevrim içi) olarak hizmet vermektedir.
ALMIŞ OLDUĞU PSİKOLOJİK DANIŞMA/TERAPİ EĞİTİMLERİ
Almış Olduğu Psikolojik Danışma/ Terapi Eğitimleri
– Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi
– Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi
-Oyun Terapisi Eğitimi
– Filial Terapi Eğitimi
-Aile Danışmanlığı Eğitimi
– Çift ve Aile Terapisi Eğitimi
-Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi
-Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi
-Dikkat Eksikliğinde Kullanılan Testler Uygulayıcı Eğitimi
– Dikkat Terapisi Eğitimi
–Mindfulness Temelli Terapi Yaklaşımları
UZMANLIK ALANLARI
Çocuk ve Ergen Psikolojik Danışmanlık
Oyun Terapisi
EMDR Terapisi
Psikolojik Testler
Gelişim Testleri
Ebeveyn Danışmanlığı
Filial Terapi
Bireysel Psikolojik Sorunlar
İlişki Evlilik Sorunları ve Cinsel Sorunlar
PSİKOLOJİK DANIŞMAN PEDAGOG BERNA ÖZTÜRK DANIŞAN TAVSİYE VE YORUMLARI
PreviousEşimle boşandıktan hemen sonra 8 yaşındaki oğlumuzda bazı korkular başladı. Daha önce tek başına odasında rahatça uyuyan çocuğumuz, geceleri yalnız kalmak istememeye başladı. Işığı kapattığımızda korkuyor, sık sık uyanıp yanımıza geliyordu. Gündüzleri de daha huzursuzdu; sürekli bir tedirgin hâli vardı. Başta bu durumun boşanmaya bağlı geçici bir süreç olduğunu düşündüm. Ancak aradan bir ay geçmesine rağmen korkular azalmayınca destek almamız gerektiğini fark ettim. Bu süreçte Berna Hanım’la görüşmeye başladık. Berna Hanım ilk görüşmeden itibaren oğlumuzla çok güzel ve güven veren bir ilişki kurdu. Zamanla, bize çok fazla yansıtamadığı birçok duyguyu Berna Hanım’a anlatmaya başladığını fark ettim. Bu süreçte biz de Berna Hanım’la düzenli iletişim hâlindeydik. Oğlumuzun yaşadığı korkuların, aslında yaşadığı değişime verdiği doğal bir tepki olduğunu bize anlattı. Aynı zamanda babasıyla ve benimle, bu zor süreçte neleri yapıp neleri yapmamamız gerektiği konusunda da bizi yönlendirdi. Görüşmeler ilerledikçe oğlumuzun korkularının yavaş yavaş azaldığını fark ettik. Gece uykuları düzene girmeye başladı ve genel olarak daha sakin bir hâli oldu. Bu süreçte kendimden bile daha çok önemsediğim şey oğlumun psikolojisiydi. O nedenle Berna hanımın desteği çok kıymetliydi. Teşekkür ederim.
D.G.Danışan
Oğlumuz öfkelendiğinde kendini tutamıyor, vurma, bağırma ve eline ne geçerse fırlatma gibi davranışlar gösteriyordu. Evde küçük şeyler bile büyük krizlere dönüşüyordu. Biz de çaresiz kalıyorduk. Bu süreçte bir uzman arayışına girdik ve Optimum Psikoloji ile karşılaştık. Böylece Berna Hanım’la tanışmış olduk. Zamanla oğlumuz öfkelendiğinde vurmak yerine ‘sinirlendim’, ‘istemiyorum’ gibi cümleler kurmaya başladı. Krizlerin süresi kısaldı, evdeki gerginlik ciddi şekilde azaldı. Yaklaşık 2–3 ay içinde gözle görülür bir rahatlama oldu. Hem çocuğumuza hem bize çok iyi gelen bir süreç oldu. Berna Hanım’ın sakinliği ve süreci yönetme şekli olmasaydı bu kadar ilerleyemezdik diyebilirim.
Ç.Ü.Danışan
Bir arkadaşımın önerisiyle 5 yaşındaki kızımız için Berna Hanım’la görüşmeye başladık. Kızımız çok sessiz, içine kapanık ve çekingen bir çocuktu. Aslında bu benim çok da kabullenemediğim bir şeydi. O şekilde olmasını istemiyordum. Kalabalık ortamlarda konuşmuyor, anaokulunda da genelde arkadaşlarının arkasında kalıyordu. Öğretmeni de sınıf içinde kendini pek ifade edemediğini söylüyordu. Bu durumun ileride onu daha da zorlayacağından endişe ediyorduk. Berna Hanım kızımızla çalışırken sadece seanslarda değil, bizimle de sürekli iletişimde oldu. Ara ara bizimle ayrı görüşmeler yaptı, evde nasıl davranmamız gerektiğini, hangi durumlarda geri durup hangi durumlarda destek olmamızın önemli olduğunu anlattı. Biz fark etmeden yaptığımız bazı şeylerin kızımızı daha da içine kapattığını o sayede fark ettik. Biz de evde onunla nasıl iletişim kurmamız gerektiğini öğrendik. Berna Hanım her aşamada süreci bize sade bir dille anlattı, kafamızda soru işareti kalmadı. Zamanla kızım daha rahat konuşmaya, isteklerini söylemeye ve sosyal ortamlarda eskisi kadar geri çekilmemeye başladı. Yaklaşık 2 ay içinde bu değişimleri görmek bizi çok mutlu etti. Süreci hem çocukla hem aileyle birlikte yürüten, gerçekten ilgilenen bir uzmanla çalıştığımızı hissettik. İyi ki Berna Hanım’ı tercih etmişiz. Bize çok iyi geldi.
P.T.Danışan
Oğlumuz 1. sınıfa başladığında okula alışmakta çok zorlandı. Anaokuluna gitmişti ama ilkokul onun için beklediğimizden daha zor oldu. Sabahları okula gitmek istemiyor, ağlıyor, karnım ağrıyor diyordu. Bu durum birkaç hafta böyle devam edince biz de çok endişelendik. Ne yapacağımızı bilemediğimiz bir noktada Berna Hanım’la görüşmeye başladık. Yaklaşık 1,5–2 aylık bir süreçte oğlumuzda gözle görülür bir rahatlama oldu. Sabah ayrılıkları kısaldı, sınıfa daha rahat girmeye başladı. Bu süreçte Berna Hanım’ın sakin ve destekleyici yaklaşımı bizim için gerçekten çok kıymetliydi. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.
T.A.Danışan
Eşimle ikimiz de çalışıyoruz. Oğlumuzu gündüzleri bazen anneannesine, bazen babaannesine bırakmak zorunda kalıyoruz. Bir süre sonra ayrılık anları bizim için çok zor hale gelmeye başladı. Evden çıkarken ağlamalar, bize sıkı sıkı sarılmalar, ‘gitmeyin’ demeler oluyordu. Anneannesine ya da babaannesine bıraktığımızda bile uzun süre sakinleşemiyordu. Anaokuluna başlamak istedik ama bu sefer işler daha da zorlaştı. Okula bırakırken ağlama krizleri, karın ağrıları başladı. Açıkçası çok çaresiz kaldık. Hem çalışmak zorundaydık hem de çocuğumuzu bu kadar üzgün görmek bizi çok yıpratıyordu. Sürekli ‘acaba yanlış mı yapıyoruz’ diye kendimizi sorguluyorduk. Berna Hanım’la sürece başladığımızda ilk kez gerçekten anlaşıldığımızı hissettik. Oğlumuzun bakım verenlerinin sık değişmesini, bizim çalışma düzenimizi ve ayrılıkların onun dünyasında nasıl anlamlandığını detaylı şekilde değerlendirdi. Oğlumuzla kurduğu ilişki çok sakin ve güven vericiydi. Seanslar ilerledikçe oğlumuzun ayrılık anlarında daha sakin kaldığını, kiminle kalacağını bildiğinde kendini daha güvende hissettiğini fark ettik. Zamanla ayrılıklar eskisi kadar zor olmamaya başladı. Hâlâ bazen zorlandığı oluyor ama artık çok daha çabuk toparlanıyor. Bu süreç sadece oğlumuz için değil, bizim için de çok öğretici oldu. Biz de nasıl davranmamız gerektiğini öğrendik. Bu süreçte Berna Hanım’ın desteği bizim için gerçekten çok kıymetliydi. İyi ki yollarımız kesişmiş.
E.D.Danışan
ANTALYA PEDAGOG, ÇOCUK PSİKOLOĞU VE ÇOCUK PSİKOLOJİSİ HİZMET BÖLGELERİMİZ
ANTALYA PEDAGOG, ÇOCUK PSİKOLOĞU, ÇOCUK PSİKOLOJİSİ, EMDR VE OYUN TERAPİSİ:
Akseki, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Demre, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Serik, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu, Döşemealtı, Kepez
Antalya’ da Psikolog Psikolojik Danışman Desteği hakkında bilgi almak için tıklayınız.
Antalya’ da Cinsel Terapi Desteği hakkında bilgi almak için tıklayınız.
Antalya’ da Aile Terapisi Desteği hakkında bilgi almak için tıklayınız.
EMDR Terapisi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız





